Nieuwsbrief ‘Jaarboek 2020’

Presentatie ‘Historisch Jaarboek 2020’

Dit jaar alleen online
Zoals u weet, gaat onze gebruikelijke bijeenkomst in de Sint-Joriskerk dit jaar niet door vanwege corona. Het OVF-bestuur heeft daarom samen met Eemfilmers bovenstaande online presentatie gemaakt. In de film komen onder meer de inhoud en het productieproces van het ‘Historisch Jaarboek voor Amersfoort en omstreken 2020’ aan bod.

In de film ziet u het interview van OVF-voorzitter Jelle Hekman met Jan Lodewijks, eindredacteur van het Jaarboek 2020. Stadsarcheoloog Francien Schnieder vertelt over haar artikel in het Jaarboek: waarom er dankzij Geert Groote zoveel dobbelstenen en mondharpen gevonden zijn in een put aan de Hof in Amersfoort.

Klaas de Boer en Piet Jonkman komen aan het woord over de verspreiding van het Jaarboek, die dit jaar heel anders verloopt dan normaal.

Er is ook een moment van afscheid. Historicus Jan Lodewijks neemt na 13 jaar afscheid als eindredacteur van de Jaarboeken. Binnen de redactie is al afscheid genomen van de redacteuren Leen Alberts en Max Cramer.

Gerard Raven, historicus en voormalig conservator van museum Flehite, volgt Jan Lodewijks op.

We zijn blij dat we met deze film u toch iets feestelijks kunnen aanbieden. Het glas na afloop zult u helaas zelf moeten verzorgen. We hopen volgend jaar weer met velen in de Sint-Joriskerk te zijn.

Het bestuur van OVF wenst u veel leesplezier, fijne feestdagen en een goede gezondheid toe!

Bezorging

Deze week gaat de bezorging van start van het Jaarboek 2020. Alle 741 leden van OVF krijgen een gratis exemplaar thuisbezorgd. Daarvoor zorgen tientallen OVF-leden.  

Als u met Kerst nog geen exemplaar hebt ontvangen, kunt u contact opnemen met Piet Jonkman.

Cadeautip voor de decembermaand

‘Ruim anderhalve eeuw Amersfoorts spoor’ van J.C. van Dijk alleen nog verkrijgbaar in de boekhandel
Winkelprijs € 14,95.

Was U van plan het nieuwste boek van Jan Carel van Dijk aan uzelf of een ander cadeau te doen?
U kunt ‘Ruim anderhalve eeuw Amersfoorts spoor’ helaas alleen nog kopen in de boekhandel.

Bij Flehite Publicaties zijn de boekjes uitverkocht; er geldt daarom ook geen ledenprijs meer. 

De Algemene Boekhandel (Leusderweg 186) heeft nog exemplaren op voorraad. Er is prominente aandacht voor het boek in de etalage; er rijdt zelfs een trein!

Ook bij de meeste andere Amersfoortse boekwinkels is het boek nog te krijgen. Bijvoorbeeld Boekhandel Veenendaal (Langestraat 33), Boekhandel Riemer (Emiclaerhof 18), Readshop Schothorst (Pieter Stastokerf 11) en Bruna (Kraailandhof 15 in Hoogland).

De Readshop (Euterpeplein 9) en Primera De Paperclip aan het Neptunusplein 3 hebben nog enkele exemplaren. U kunt voor de zekerheid nog even bellen met de boekhandel van uw keuze.